Kalčki

Inspiracija za kosilo med vikendom in polnim hladilnikom

Inspiracija za kosilo med vikendom in polnim hladilnikom

Bilo je čudovito sončno jutro, in vikend. Med jutranjim uživanjem na balkonu in pitjem kave, sem razmišljala, kaj bi lahko danes naredila za kosilo. Zamislila sem si, da bi bilo morda nekaj malo drugače, ne tako kot po navadi. Nekaj kar še nismo, ali pa že dolgo nismo jedli. Zaradi vse te vročine sem imela v mislih nekaj bolj lahkega, in osvežilnega. Morda kakšna solatka s prepečencem.

V hladilniku sem imela še kalčke, ki sem jih sama vzgojila doma. Bilo bi jih potrebno porabiti, saj sem jih to rundo naredila malce preveč in res nebi rada da grejo v nič. Tako sem odprla hladilnik, vzela ven zeleno solato in rukolo, da bi ju oprala. Vzela še avokado ter ga narezala na tanke rezine. Dala sem kuhati še dve jajci. Oprala češnjev paradižnik ter ga narezala na polovico. Pomislila sem še na mozarello, a zgleda, da smo jo že pojedli. Oprala sem še eno konzervo čičerike, in iz predala vzela še prepečenec v kockah. Tako se pograbila dva večja krožnika, ter nanj porazdelila zeleno solato in rukolo. Ter čez posipala še kalčke. Enakomerno porazdelila češnjeve paradižnike, potrosila čičeriko, in porazdelila tudi avokado na dva krožnika. No sebi sem dala malce več, saj sem vedela, da fant ni ravno ljubitelj, ampak ga vseeno je in rad malce pikne, ne mara pa, ga jesti preveč. Tako sem tudi jajca, ki so bila sedaj že kuhana do trdega, narezala na kolobarje z rezalnikom za jajca, ter jih umetniško porazdelila po krožniku. Ker nisem imela mozarelle, sem na grobo naribala parmezan, in posula prepečenec v kockah. tokrat sem ga dala na fantov krožnik malce več, saj ga je oboževal. Naredila sem še dva hitra kroga po vsakemu krožniku olja, nato še kisa, en krog balzamičnega kisa, in ožela sem še malček limone, ter dodala še grobo sol.

Krožnik je bil res zelo lepo dekoriran in barvit. Popolno kosilo za nedeljo.